The joy in repetition.

Uncategorized Jul 28, 2021

Alignment - på matta og i livet.

〰️♾〰️♾〰️

Jeg og matta. En onsdag. Med roseolje, levende lys, musikk (Billie Eilish) og trommende styrtregn utenfor vinduet.

〰️♾〰️♾〰️

Jeg tråkker på matta. Kjenner det deilige, faste underlaget under føttene. Jording umiddelbart.  Jeg har all verdens tid. Ingen agenda. Uten det å la kroppen ta ledelsen. Kroppen min går i gang, og velger de samme grunnleggende bevegelsene som den har gjort i 9 år nå. Jeg blir ikke overrasket. Den elsker det. Jeg elsker det.

Du lurer kanskje på hvordan jeg kan gjøre de samme bevegelsene år etter år uten å kjede meg? Det er fordi det er mer å lære der. Det er alltid mer å lære. Alltid et nytt lag.

Plutselig merker jeg hvor jeg tar snarveier, hvor jeg vakler, hvor jeg holder igjen, hvor jeg gjør det unødvendig vanskelig for meg selv, hvor jeg kan åpne hjertet mer - den bittelite, fine justeringen som gjør posisjonen min helt annerledes. Den FØLES helt annerledes. (Justeringene blir finere og finere. Den ville kanskje ikke vært synlig for deg… men det er heller ikke poenget.)

Disse små miraklene på matta. Det er her gullet ligger. Oppdagelsene kommer i min egen praksis når jeg ikke har noe tidskjema eller noen agenda. Akkurat som i livet! Vi må stoppe momentumet for å justere. For å kjenne. Vi må roe ned. Vi må være stille og uten mål. Jeg kan ikke få understreket det nok. Når vi stilner trer vår indre viten frem.

Disse små oppdagelsene på yogamatta overfører seg til livet. Jeg oppdager at jeg gjør det vanskelig for meg selv på matta, med å legge til en omvei i bevegelsen, så kan du banne på at jeg gjør det samme i livet.. Når jeg korrigerer på matta så korrigerer jeg i livet. Det er magi! Sånn virker yogaen på alle plan. Fysisk, emosjonelt, mentalt.

Alle ahaopplevelser og forfininger på matta transformeres til livet. Sånn er vi lagd! Det finnes ikke en enklere vei til et bedre liv, spør du meg. I alle fall ikke for meg. Og jeg vet at det gjelder hundretusenvis av andre. Kanskje også deg. Når jeg først landa på yogamatta så visste jeg ikke hvordan yogaen skulle gripe inn i livet på alle plan. Det har blitt tydeligere og tydeligere gjennom årene.

Det jeg derimot kjente når jeg landa på yogamatta for første gang med Core Strengt Vinyasa Yoga, var; dette skal jeg gjøre, dette er bra for meg og for kroppen min. Jeg visste det helt uten tvil. I min forvirrede, smertefulle og tåkete tilstand så visste jeg DET. Den beskjeden var så tydelig at jeg ikke hadde noe annet valg enn å lytte. Det er egentlig ikke sant. Jeg kunne ha valgt å bli der jeg var, men jeg hadde fått teften av ekspansjon, evolusjon, revolusjon..

Jeg liker å gå «all inn». Fra jeg var 12ish har jeg vært investert i min egen utvikling. Og på tidspunktet yogaen tok meg var jeg allerede massivt investert i å bedre helsa mi. Det har vært min førsteprioritet i 15 år, og er det fortsatt. Ingenting kommer foran. Helse = livskvalitet. For meg. Alle har en helse. Både en fysisk og en psykisk helse. Og vi er alle fullkomne, og har kropper som evner å helbrede seg selv. Smak på det. Kroppen din kan helbrede seg selv. Hvis du lar den.

Det er noe vi gjør… Det er noe vi gjør i samfunnet i tiden, med måten vi lever på, som hindrer oss i å ha det bra. Kroppen din prøver å fortelle deg hva du gjør som ikke er bra for deg. Derfor har vi smerte. For kroppen din vet. Kroppen din er et 100 % fininnstilt instrument som VET. Og kroppen samarbeider med sjelen. Til sammen utgjør de ditt personlige guidesystem. Problemet oppstår når vi ikke bruker dette systemet…

Vi har smerter, vi kjenner ubehag, vi kjenner ulyst, men så er det en annen stemme - en stemme vi har med oss fra tidligere - inne i hodene våre, som sier at vi skal, bør og må; sånn og sånn og sånn… Disse «bør’ene» holder oss i hamsterhjulet. Og i hamsterhjulet - nå skal jeg være brutal; så dør vi en langsom død. Vi lever ikke mens vi lever. Vi OVERlever i smerte og ubehag, i stress og søvnløshet, i forvirring og uklarhet, og ofte inne i en stor tåkedott. Vi dør langsomt. Vi er i overlevelse i stedet for livskraft.

Jeg vil leve mens jeg lever, leve med hele meg, sanse og føle at jeg lever - ikke dø langsomt. Og aller helst vil jeg leve lenge, være frisk, og ha god livskvalitet til jeg dør. Det er planen. Det er valget mitt.

«Tidlig i 30-årene svikta kroppen min.» Det kunne jeg ha skrevet. Det ville jeg ha skrevet da. Hva er feil med det utsagnet? Det var ikke kroppen min som svikta, det var jeg som svikta kroppen. Jeg ignorerte den og alle signalene fra den, så mye og så lenge at den måtte begynne å rope til meg.

Noen må begynne å bli friske. Og: Vi er i en helningsprosess nå, midt i polaritetene. Energien skifter. Kjenner du det? Vi lever på denne kloden, her er vi alle sammen. Kloden er ikke frisk. Hele samfunnet vårt er i en vataubalanse. (Les; fragmentert, splittet, rastløs.) Vi er splittede og rastløse. Og det er mulig å heles her. Det vet jeg.

Vi er alle sammen fullkomne. Du er fullkommen akkurat som du er. Slipp motstanden mot å ha det bra, så har du alt du vil ha. Vekk sjelen, gi sjelen mat, lytt til kroppen, lytt til sjelen. Sitt stille. Mediter. Gå i naturen. Vær alene. Kjenn innover. Bruk guidesystemet ditt. Gå mot lyset. Gjør det som gjør deg godt. Gå dit du dras, dit den hviskende, stille stemmen inne i deg leder deg, gå gjennom frykten, kom til kjærligheten. Kjenn kjærligheten. Vær kjærlighet. For deg. For verden.

Visse mennesker kan få én ahaopplevelse, og revolusjonere sin verden på én dag eller én uke, og bare rett og slett la de gamle trosystemene falle på et blunk. Det gjelder de færreste av oss. Jeg har trengt mange år på å rense ut. Det er alltid et nytt lag i denne løken. Da gjelder det å feire de små skrittene på veien.

Det gjelder å kjenne gleden i repetisjonen. Slik jeg gjør på yogamatta. De samme bevegelsene år etter år. Det er de samme bevegelsene, men: Det er nye tårer, ny svette, nye aha-opplevelser og nye justeringer. Prosessen er selve livet. Jeg vil stole på livet. Stole på ekspansjonen. Tørre å ta imot det gode. Hva med deg?

Plutselig en dag skjønner du at du er der. Stedet du lengtet etter, hvor du ikke trodde du ville komme. Du våkner om morgenen smertefri og glad, og full av energi til å ta fatt på dagen. Du går og legger deg om kvelden og føler en dyp tilfredshet. Du står i en situasjon som før ville stresset deg og kjenner deg urokkelig, på plass og til stede. Du innser at du sprer gode vibrasjoner til familien midt i oppvasken, i stedet for surt mas. Du er på yogamatta, du vrir lillefingeren ned og inn - så er du DER! Noen ganger er det bare en bitteliten justering som skal til, så er du på et helt annet sted.

Det er mye å feire. Du har allerede kommet en lang vei. Husk det!

Og husk at: Alt er tilgjengelig for deg. Velg fra øverste hylle. Grip etter det gode.

Riktig god midtuke til deg, vakre sjel❣️

Sat nam 🌹

Close

50% Complete

Jeg vil vite mer om Hel og Fri kurset så snart det blir lagt ut