Kroppen blir til slutt varsleren…

Uncategorized Feb 28, 2023

Her jeg sitter og leser boka «the Myth of Normal» av Gabor Maté synker min egen reise inn i meg med ny tyngde..

Det blir krystallklart hvordan vi blir syke av å ikke ivareta egne behov. Hvordan vi blir syke av å koble oss fra våre følelser. A L T faller inn i sin sammenheng. Jeg ser at jeg fortsatt har områder i livet mitt hvor jeg ikke ivaretar meg selv først. Jeg merker at det fortsatt er vanskelig å si nei i noen situasjoner. At jeg er redd for å såre. Redd for å sette grenser, og hvilke konsekvenser det vil få. Jeg har allerede betalt dyrt når det gjelder relasjoner.. Ja, det kan være sårt å gi slipp på relasjoner som «ikke vil møte» den nye meg. Likevel er jeg er 100 prosent enig med meg selv. De relasjonene som ikke tåler at jeg ivaretar meg selv og at jeg setter sunne grenser for min energi, de er ikke verd å ha.

Lukk øynene og spør deg selv hvor du impulsivt setter andres behov over egne.. kanskje du får avslørt noen blinde flekker.. som meg..

Hvis du har fulgt meg en stund vet du at jeg har vært på en healingreise i over 15 år. Jeg beveger meg mer og mer mot Hel og Fri. Og som en følge av grunnleggende endringer i meg - hvordan jeg ser på meg selv og verden - og hvordan jeg forholder meg til meg selv og andre - har mine symptomer på fibromyalgi og flere andre ubalanser forduftet.

Da jeg var syk var det ingen leger som spurte meg hvordan jeg hadde det emosjonelt. Depresjon ble nevnt, men ikke årsaken til depresjon. De spurte ikke hvilke erfaringer jeg hadde gjort meg i livet, og var ikke nysgjerrig på å finne ut hvor skoen E G E N T L I G trykket. Medisiner kunne de tilby. Og jeg ble henvist videre til diverse behandlere som kunne gi kortvarige lettelser i mine smerter..

Visste du at 30 prosent av den norske befolkningen har kroniske smerter? Vi ligger i verdenstoppen. Og kvinner dominerer statistikken.. Tror du det har med gener å gjøre..? Eller noe helt annet? Det er stor sjanse for at du som leser har langvarig uhelse. Og du har garantert flere som opplever det i nær omkrets.. Når vi stadig undertrykker våre følelser blir kroppen til slutt varsleren…

Hva vil du helst høre?

A. At du har fått en sykdom med uforklarlig årsak som du må ta medisiner for resten av livet?

B. At du har symptomer og smerter som handler om hva du har opplevd i livet og hvordan du behandler deg selv?

Mange leger vi fortelle deg det første.. vi som jobber med helhetlig helse det siste..

Saken er at kropp og sinn er ufravikelig lenket sammen og overhodet ikke kan separeres.. da er det ikke så vanskelig å se at undertrykte følelser, instinkter og erfaringer - fører til fysiske smerter, som igjen over tid fører til sykdom..

Det er en god «nyhet». For da ligger det i kortene at symptomene er reversible. Likevel kan det være vanskelig å ta inn. Det forstår jeg godt. Hvis noen fortalte meg dette når jeg var syk ville jeg ikke vært spesielt mottagelig. I tillegg til alt annet jeg slet med skulle jeg få høre at det var selvforskyldt..? Jeg ville skammet meg, og sannsynligvis blitt provosert..

Dette er viktig å få sagt: Vi lever i en kultur som lærer oss å undertrykke følelser og smerter, hvor det blir opphøyd som god moral å sette seg selv til side for andre. Vi kvinner spesielt «skal ivareta alle rundt oss». Det er til og med innarbeidet i samfunnsstrukturen. Dette lærer vi fra barnsben av - og når ingen har grepet inn og lært deg noe annet - har du ingen forutsetning til å agere annerledes. Du lever sånn du tror du må. Du føler deg fanget. Ofte må det skje noe drastisk, som virkelig setter oss ut av spill, før vi får øynene opp for hva som egentlig foregår. Da begynner vi å finne veien hjem igjen..

Men du trenger ikke vente. Din vei til Hel og Fri starter akkurat der du er..

Du trenger heller ikke å være fysisk syk for å heale deg selv. Å heale betyr å bli hel. Du kan begynne (eller fortsette) akkurat nå med å integrere alle de forsakede delene av deg selv. Du kan begynne å føle følelsene dine. På den måten vil du skape ekte kontakt med deg selv og andre. Ikke vent til du blir syk. Jeg anbefaler virkelig ikke å gå den veien som jeg gjorde.

Når du healer deg er det ikke garantert at du kurerer dine symptomer. Det jeg vet med sikkerhet er at du vil få bedre livskvalitet. Og mange av oss har også kurert kroniske smerter ved å bli bedre til å ivareta egne behov. Ved å møte seg selv. Se deg rundt. Det kryr av mennesker som har fått «uhelbredelige» og «kroniske» sykdommer til å gå i remisjon og bli borte. Har du en kronisk tilstand - hvorfor ikke starte i dag med å ivareta egne behov bedre, virkelig lytte inn, kultivere egenkjærlighet - og se hva som skjer..?

Yoga og meditasjon er en nydelig vei til å lære å ivareta seg selv, lære å ta gode valg, kultivere egenkjærlighet, og skape bevissthet (for ikke å nevne fysisk lindring og remisjon). Mange velger denne veien fordi den er håndgripelig - og den funker. Jeg har ikke tall på hvor mange aha-opplevelser og følelsesmessige forløsninger jeg har fått på yogamatta. Gyldne øyeblikk som har grepet positivt inn i livet mitt på alle plan.

Les mer om mitt lavterskeltilbud med tilgang på ubegrenset yoga, meditasjon og veiledning med meg i høyre spalte. Temaet for mars er Hel og Fri. Fordi.. du vet.. det er dit vi alle vil 👊🏼

Du kan også plukke opp gratisguiden som hjelper deg å skape rom til deg selv i eget liv. Der skriver jeg blant annet om hvordan du kan begynne å øve på å si nei. Enjoy!

Jeg vil gjerne høre dine tanker rundt dette temaet. Du finner bloggen postet på Facebook. Legg igjen en kommentar der så holder vi dialogen åpen 🙏🏼

Renée ❤️

Close

50% Complete

Jeg vil vite mer om Hel og Fri kurset så snart det blir lagt ut