Kilde møter gong i Moss kirke

Lyst til å legge deg ned på en myk matte i kirkerommet og først ta imot vakre flygeltoner og så oppløftende vibrasjoner fra gongen? To stemningsfulle, meditative prosjekter smelter sammen til ett. Vi gleder oss kolossalt og håper å kunne dele denne kvelden med deg ✨

Ja, takk, jeg er allerede solgt, ta meg til påmelding..

Kilde møter gong i Moss kirke fredag 20. oktober fra kl 1800 - til ca kl 1945

Du kommer inn i et vakkert rom, finner din plass, får lande i pusten, blir tatt inn i noen helt myke yogaøvelser, og ledet inn i hvile. Der får du ta imot tonene til Kristin på flygel, med følge av musiker. Et magisk, mystisk rom av lyder, med en nedtonet klang som berører nervebanene. Gongen kommer og fordyper hvilen din. I stillheten mellom lydene finner du kanskje også veien inn til ditt eget hellige rom. Til slutt integrerer du noen minutter i stillhet, før du mykt blir vekket av kvitrende koshiklokker og blir invitert tilbake. Noe sånt. Prosjektet er levende og vi utvikle seg underveis.

Intensjonen er å bringe meditative, drømmende, forløsende tilstander, og dyp, regenererende hvile, eller om du rett og slett bare vil lande og lytte til tonene.. Hjertelig velkommen skal du være!

PÅMELDING 20. OKTOBER

Kristin Skaare og Kilde

Kristin Skaare er en norsk musiker og komponist med en imponerende portefølje. Om du ikke kjenner henne ved navn, så har du helt sikkert hørt noen av hennes produksjoner. Hun har samarbeidet med en rekke kjente artister som; Mari Boine, Anne Grete Preus, Kari Bremnes og Frode Alnæs, for å nevne noen.

Siden 2016 har hun også turnert kirker i Oslo med prosjektet Kilde - også kaldt musikkmeditasjon. Kristin bruker sine innsikter fra undervisning i meditasjon siden 90-tallet, i det kontemplative musikkfeltet. Du får ikke bølgeskvulp eller feelgood-synther, men musikk på høyeste musikalsk nivå - uten at det krever noe av deg som lytter. Enkelt, men aldri banalt. Bare ubeskrivelig vakker, nedtonet, katarsisk flygelmusikk som gjerne kan inntas liggende på en matte. Bli bedre kjent med Kristin her.

Kristin har samarbeidet med forskjellige musikere gjennom "Kilde", og denne gangen blir vi joinet av Nils Økland, som Kristin beskriver slik: Nils er en av våre aller gjeveste felespillere, med en tone i fela som er umulig å ikke bli berørt av. Hver gang han setter en tone, kjenner jeg at det går under huden min. Jeg gleder meg enormt til dette samspillet, når jeg spiller med Nils vibrerer noe langt inni meg og jeg føler meg løftet. Både Nils og jeg jobber mye med overtoner og klanger og ved neste Kilde møter Gong hører jeg for meg at grensene mellom konsert og gongbad kan bli mer sømløse, jeg tror det blir et vakkert samspill mellom lyse og mørke klanger, at vi kan bli favnet og løftet på samme tid.

Deltagere om kilde:

«Aldeles nydelig. Vakkert stemningsfullt, gjorde godt langt inn i sjelen og hjertet.»

«Fantastisk avslappende, og massasje for kropp, sjel og sinn! Og ubeskrivelig vakkert!»

"Det var en fantastisk og sjeldent positiv opplevelse med vakker musikk og god stemning! Spesielt flott å kunne legge seg ned i kirken og lytte med hele kroppen!"

"En fantastisk opplevelse å reise i sinnet i et hellig rom."

"Ro, veldig interessant å benytte kirkerommet på en slik måte, meditativt og nydelig musikk."

"Vakker og meditativ musikk som gjorde det mulig å senke skuldrene og finne ro etter en lang arbeidsuke."

"En oase, absolutt uten krav til noe som helst. Bare være."

 

PÅMELDING 20. OKTOBER

Her på Kristin sin Facebook- side, kan du se innslag om Kilde fra NRK Nyheter💫

Renée Mari Jakobsen og gong

Renée er yogalærer- og terapeut, psykodramaterapeut og gongterapeut. Gong er et urinstrument som kan hjelpe deg å slippe stress, rense kroppen og gi dyp, regenererende hvile. En motsats til vår avhengighet til overdreven travelhet og fight and flight. Vibrasjonene fra gongen har en egen evne til å ta deg spontant inn i en meditativ tilstand, og du som vanligvis ikke klarer å slappe av kan finne på å sove deg gjennom en massiv vegg av lyd. Etterpå føler mange seg fornyet og løftet. Sommeren 2022 startet Renée opp med gongbad i Moss kirke og det har siden vært en månedlig seanse som har blitt mer og mer populær.

Les mer om gongbad denne våren

Her kan du se innslag om gongbad i Moss kirke fra NRK og Norge rundt 💫

Deltagere om gongbad:

«Vibrasjoner fra gongen gjør noe med meg, føler meg mer avslappet i kropp og sjel. Det føles som å bli ‘’ny’’ vi lever i en stresset tilværelse og alle bør oppleve de magiske vibrasjoner fra gongen. Anbefales på det sterkeste.»

«Tusen takk for seansen du ga på fredag. Jeg opplevde gradvis mer og mer ro i hele kroppen, stresstankene slapp taket og tilslutt lå jeg igjen med opplevelsen av dyp ro, våken og med en sterk klarhet i sinnet. Ny innsikt oppsto i den tilstanden jeg kom inn i. Takk."

"Gong må bare prøves. Nesten umulig å forklare hvordan den tar deg med inn i sin magiske klang! Jeg forsvinner inn i et deilig sted og kommer tilbake av en vakker lyd som du "vekker" oss med. Mest av alt så føler man seg som et nytt menneske, som om alt en ikke trenger forsvinner. MAGI med Renée og "Skrangle-Sally’s» vakre toner."

"På gongbad i Moss kirke hadde jeg en dyp følelse av velvære og avspenning gjennom hele seansen. Atmosfæren og akustikken i kirken gjorde dette til en veldig spesiell opplevelse. Renée startet med å lede oss igjennom øvelser som ga meg ro og tilstedeværelse. Deretter ledet hun oss med varme, kunnskap og trygg hånd gjennom det hele. Dette var rett og slett en magisk opplevelse!"

 

PÅMELDING 20. OKTOBER

Føl deg bedre på 12 minutter 🙌🏼

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.