Core Strength Vinyasa

Den sunneste og deiligste styrketreningen du kan få! CSV Yoga er en dynamisk yogaform med fokus på å bevege seg på en sunn og organisk måte, hvor du tar hensyn til din kropp. Du blir svett og du bygger stryke og fleksibilitet i deilige flytbevegelser.

Core Strength Vinyasa Yoga er en spesielt sunn, deilig og styrkebyggende yogastil

Vi tar hensyn til kroppens biomekanikk og anatomi når vi beveger oss.

Sier du hæ så les videre:

Hva er det som er så spesielt med CSV Yoga?
Jo: CSV Yoga bryter opp den tradisjonelle måten å bevege seg på i yoga med rette armer og ben. I stedet beveger vi oss på en mykere og "bølgete" måte.

Hvorfor?
I CSV tar vi hensyn til biomekanikk (de mekaniske kreftene som er knyttet til muskel og skjelett-systemet) når vi beveger oss. Vi beveger oss organisk, fra grunnen og opp, sånn at vi kan aktivere ”the deep core line” - en sammenhengende muskellinje foran skjelettet ditt. Det gjør vi for at du skal kunne hente kraften fra den dype kjernemuskulaturen din. Og bygge stryke i kjernen.

Utdypet:
Når vi bøyer armer og ben i overgangene får du kontakt med kjernen, og vi unngår også at strekkerefleksen i musklene slår inn. Når du beveger deg med rette ben og armer så er du mer låst, og da får du ikke tilgang til hele ditt bevegelsesspekter og ditt fulle potensial når du praktiserer yoga. Å bøye leddene gir deg tilgang til mer styrke, mer stabilitet og til å åpne mer. Uten å presse. Du bygger styrke raskere, og du gjør det på en sunnere måte.

Vinn, vinn!

 

Kursbeskrivelse nybegynner:

Vi jobber med fysiske øvelser, pust, avspenning og noe meditasjon. Vi starter med enkle øvelser og steg for steg bygger vi opp styrke og fleksibilitet. Underveis fokuserer vi mye rundt begreper som grunning, pust og kjerne. Du lærer å bruke din dype kjernemuskulatur når du beveger deg. Dette hjelper deg til å bygge styrke raskere, og å unngå skade når du gjør det.

Kurset er i all hovedsak basert på Core Strength Vinyasa Yoga, som er organisk yogastil, med fokus på å bevege seg på en måte som tar hensyn til kroppens biomekanikk. Vi blander også inn noen elementer som er inspirert av andre yogatyper. Det betyr at vi jobber mye i flyt og med overgangene men også noe mer statisk, og at tempoet veksler.

På disse kursene blir ditt individuelle nivå tatt hensyn til. Vi instruerer alle stillinger fra grunnen og opp, og tilbyr variasjoner, slik at du kan jobbe fra din kant. Du lærer å lytte til din egen kropp og bevege deg slik det er naturlig for deg. Dette har stor overføringsverdi. Du oppnår større klarhet, får dypere kontakt med din kjerne, og dette kan også bringe mer balanse inn i livet ditt.

Vi har noen ganger et tema eller et spesielt fokusområde for disse timene. Det kan være fysiske tema; som prinsippene i CSV Yoga, hofteåpnere eller detox/rensing. Temaet kan også være begreper som; egenkjærlighet, tålmodighet, livskraft og viljestyrke. Yoga handler om så mye mer enn det fysiske. Den påvirker oss også på det mentale og det emosjonelle planet. Vi jobber mot å bli en sunnere, gladere og mer balansert utgave av oss selv på alle plan.

Kurset for viderekomne er med tanke på deg som har gått ett eller flere nybegynnerkurs i Core Strength Vinyasa Yoga, eller du som har praktisert annen type yoga og ønsker å prøve en ny stil. Vi repeterer noen av prinsippene fra nybegynnerkurset, vi fortsetter å bygge styrke og fleksibilitet, vi jobber med pust og kjernemuskulatur (se kursbeskrivelse over), samtidig som vi fordyper oss i noen ting og utfordrer litt mer på styrke og enkelte øvelser. Dette vil være en organisk prosess basert på hvor gruppa er.

Yoga med HIIT er en kortere og mer intens time med innlagt intervalltrening (High Intensity Intervall Training). Her får du pulsen skikkelig opp, og fremdeles har vi fokus på å bevege oss på en sunn og deilig måte. Cirka 20 minutter av timen er med høy intensitet, og deretter følger litt tøying/restorative stillinger og til slutt Shavasana (hvile).

Timen passer for alle for du jobber alltid der du er. Du trenger ikke å ha erfaring med yoga fra før. På HIIT- timene er det også mulig å komme på drop-in.

Hvis du er i tvil om hvilket kurs som passer best for deg, så ta kontakt.  

[email protected]

Vil du heller praktisere online akkurat nå? Du får tilgang til CSV yoga og praksiser i flere andre yogastiler i Yogauniverset❣️ 10 dagers gratis tilgang❣️

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.